Korleder

Astrid Vang-Pedersen er uddannet kor & ensembleleder fra Det Fynske Musikkonservatorium og fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Astrid afsluttede i 2018 et kunstnerisk ph.d. projekt, der præsenterede hendes koncept “Koncert Design”. Koncert Design er et værktøj til konceptualisering og kreativ innovation af koncerter, udviklet på baggrund af feltstudier, egen praksis samt akademisk forskning. Koncert Design indeholder desuden en praktisk tilgang til coaching af udøvere med fokus på fysisk bevidstgørelse samt tilegnelse af de kommunikative færdigheder de nye koncertformater kalder på (www.concertdesign.dk).

Astrid underviser og coacher korledere i korledelse og koncert design bl.a. på Det Jyske Musikkonservatorium og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun er tilknyttet Den Jyske Sangskole som performance coach og koreograf, og er desuden en efterspurgt workshopholder og forelæser i ind- og udland.

Astrid initierede i 2018 sang-fællesskabet Ubuntusong, der har til formål at skabe mellemfolkelig forståelse og gensidig kreativ inspiration gennem vokalmusik (www.ubuntusong.com). Siden 2015 har Astrid siddet i bestyrelsen for Aarhus Vocal Festival, den største festival for rytmisk kormusik i Europa, og har i den forbindelse konceptualiseret og instrueret de afsluttende hoved-koncerter i både 2017 og 2019, med over 100 medvirkende sangere fra ind og udland. I 2020 debuterede Astrid som komponist i Den Danske Højskolesangbog med sin melodi til Piet Heins digt DEN TIENDE MUSE.

Udover at være korleder for Aurora koret er Astrid også daglig leder af vokalensemblet Dopplers, der har fokus på dramatiske og kommunikative aspekter af vokal optræden (www.dopplers.dk).